ConfigServer Security & Firewall (CSF) eklentisi WHM/Cpanel kullanılan fiziksel sunucular ve VDS sanal sunucular üzerine kurulan bir güvenlik eklentisidir. Bu ConfigServer Security & Firewall eklentisi ücretsiz bir yazılımdır.
Eklentiyi kurmak için öncelikle sunucunuzun SSH’ına root bağlantısı yaparak aşağıdaki kodları komut satırına tek tek uygulayarak kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.
cd /usr/local/src
rm -fv csf.tgz
wget http://download.configserver.com/csf.tgz
tar -xzf csf.tgz
cd csf
sh install.sh
veya CSF sayfasını inceleyerek gerekli kurulum dosyasınını indirerek kurulum yapabilirsiniz.
CSF kurulumunu tamamladıktan sonra, WHM panelinize bağlanarak “Plugins” bölümü içinde CSF yazılımını kendi ihtiyaçlarınıza göre ayarlayarak çalıştırabilirsiniz.
Eğer sunucunuzda CSF kurmadan önce BDF veya APF tarzında yine iptables tabanlı firewall yazılımları yüklü ise öncelikle bu yazılımları kaldırmanız gerekmektedir. Bu yazılımları da aşağıdaki komutları uygulayarak kaldırabilirsiniz.
sh /usr/local/csf/bin/remove_apf_bfd.sh
Eğer sunucunuza kurduğunuz CSF eklentisinden memnun kalmadıysanız aşağıdaki kodları SSH komut satırına yazarak kurulumu sunucunuzdan kaldırabilirsiniz.
cd /etc/csf
sh uninstall.sh